DuoCorde klasszikus gitárduó

A DuoCorde gitárduót 2017-ben Roth Ede két növendéke hozta létre a Széchényi István Egyetem Zeneművészeti Karán.
Tagjai: Szűcs Renáta és Szeghy Eszter.
A duó először az egyetemi szervezésű koncerten debütált. Azóta számos mesterkurzuson és versenyen vett részt. Ezek közül néhány kiemelendő: 

  • 2019 Omis Guitar Festival – 2. helyezés (Horvátország) 
  • 2019 Budapest International Competition – 1. helyezés (Magyarország) 
  • 2020 Guitar Art Festival – 4. helyezés (Belgrád, Szerbia)
  • 2021 VI. Danubia Talents – 2. helyezés (Magyarország)
  • 2022 Kyustendil Guitar Festival – 1. helyezés (Bulgária)

Emelett rendszeresen lépnek fel hazai és nemzetközi színpadon.
Többször koncerteztek a győri Zsinagógában, tavaly önálló estjük volt a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán.
Az Óbudai Társaskör koncertjein is hallhatóak voltak már Stummer Mártonnal és a Tritonus gitártrióval.
2023 április elején Bulgáriában koncerteztek, Kyustendilben és Szófiában. A bolgár fővárosban a jazzfm rádiónak adtak interjút. 

Kiadványok

Első lemezük 2021-ben jelent meg Prelude címmel, második lemezük 2023-ban a Sundance címmel jelent meg a Magyar Kultúra Kiadó jóvoltából. Prelude lemezen nagyrészt saját átiratok és a klasszikus gitár duó java hallható Scarlattitól egészen Chick Coreáig. A Sundance  kislemez középpontjában a folklorikus elemekkel kevert latin-amerikai és spanyol zene áll. Két híres tangó is hallható rajta, az El Choclo és a Por una Cabeza. Emellett Vito Nicola Paradiso latin lüktetésű művei színesítik a lemezt. A zenei kiadványok mellett a Gitározzunk együtt! című oktatóvideó-sorozat szerzői melyet 2020-ban adtak közre. A Puskás Gitáriskolához kiegészítő hanganyagot készítettek, mely a Digita oldalán elérhető. 

Repertoárjuk azóta is  folyamatosan bővül eredeti gitárduóra írt darabokkal és saját átiratokkal reneszántól a kortárs zenéig.
Céljuk, hogy olyan külünleges darabokat szólaltassanak meg két gitáron melyet a közönség ritkán hallhat.

Szeghy Eszter

Gitározni 8 évesen kezdtem el a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskolában Milánkovics Viktor keze alatt. Sikeresen felvételiztem a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Erdő-Schaffer Rita tanítványaként folytattam tanulmányaimat. 2015-ben sikeresen felvételt nyertem Roth Ede osztályába, a győri Széchenyi István Egyetemre. 2018-ban előadóművész szakon, majd 2020-ban zenetanár-gitártanár szakon kiváló minősítéssel végeztem. Szintén 2020-ban a Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa, valamint a Széchenyi István Egyetem köztársasági ösztöndíjasa voltam. Ez idő alatt számtalan nemzetközi és hazai versenyen, koncerten és mesterkurzuson vettem részt szólóban és kamarában is sikeresen. 

Szűcs Renáta

Hét évesen kezdtem el gitározni a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskolában Lekner Mária tanulójaként. Majd 2010-ben felvételt nyertem a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol több nagyszerű tanárom is volt: Csáki András, Seres Borbála és Harmath Viktória. 2016-ban Seres Borbála felkészítésével sikeresen felvételt nyertem a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karára, itt Roth Ede tanítványaként kaptam meg diplomámat 2020-ban. Egyetemi éveim alatt számos hazai és nemzetközi kurzuson és versenyen vettem részt szólóban és a gitárduóval.

Írjon nekünk!

duocordeguitar@gmail.com

Kövessen minket!

Fotók: Vida Gergely